upsups

UPS-ul ( uninterruptible power suply sau uninterruptible power source) cunoscut ca baterie de rezervă , este un aparat electric care furnizează energie electrică în caz de urgență atunci când sursa principală de curent electric cedează.

Aceste aparate permit oprirea sigură a unui computer și a altor echipamente conectate, iar durata lor de funcționare poate ajunge și la 15 ani sau mai mult depinzând de ce fel de UPS beneficiezi. În special în sistemele complexe, fiecare din cele trei tehnologii pe bază de alimentare neîntreruptibilă are avantajele sale și poate fi necesară pentru configurarea protecției eficiente a energiei. Cele trei tipuri majore de configurații ale acestui sistem sunt Online Double Conversion (Conversia dubla online), Line-Interactive (Linie interactivă) și Offline/ Battery Backup/ Stand-by.

Când vine vorba de protejarea încărcărilor IT critice, numai tehnologia online de conversie dublă protejează pe deplin, oferind cele mai înalte niveluri de securitate pentru rețele. Puterea de intrare este convertită în curent continuu (DC) și apoi convertită înapoi la curent alternativ. Acest design AC-DC/DC-AC asigură un grad sporit de izolare a sarcinii de neregulile de la alimentarea principală.  Calitatea energiei ale acestui tip de UPS este semnificativ mai buna decât cea a altor tehnologii. UPS-ul online regenerează unda sinusoidală, nu doar condiționarea sursei brute de utilități.

În zonele în care întreruperile sunt rare, dar fluctuațiile de putere sunt frecvente, sistemul UPS liniar este deosebit de eficientă oferind condiționarea puterii, cât și rezerva bateriei. Se bazează pe baterie pentru a condiționa alimentare, astfel încât acest tip tinde să-și golească bateria mai frecvent decât sistemele online care condiționează alimentarea prin procesul de dublă conversie. Se activează când  detectează  o întrerupere în rețeaua de alimentare sau fluctuații mari, închide releul și începe alimentarea  de la baterie prin invertor, dar la trecerea pe baterie va exista o mica întârziere, ceea ce poate fi semnificativ  și poate produce pierderea unor informații, mai ales in domeniul IT.

Cu o funcționare simplă, cu un cost scăzut, UPS-ul offline poate fi folosit în caz că nu ai mari probleme la rețea și vrei doar o protecție pentru sarcini de putere mici. Astfel, in timpul funcționarii normale, asigura un flux ce curge direct prin unitate și are o singură filtrare. Este dotat cu un invertor, ce poate furniza o ieșire de forma pătrată sau de unda sinusoidală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *