Deseori ne putem întâlni cu dureri de spate, blocaj de spate, hernie de disc, lumbago și multe alte probleme inconfortabile. În acest moment ne putem pune multe întrebări: Ce metodă ne va fi de folos? Ce este un lombostat și prin ce constă purtarea acestui accesoriu?
Deseori oamenii în loc să achiziționeze un lombostat, încearcă să își îmbunătățească starea de sănătate cu ajutorul unui material, care are o compoziție termo, ține de cald zonei lombare.

Acest material este foarte bun în momentul în care sunteți mai sensibili la temperaturile scăzute, dar în momentul în care niște probleme mai grave de sănătate vă crează aceste dificultăți vă este recomandat să vă adresați medicului dumneavoastră de specialitate: medic ortoped, medic neurolog, medic de recuperare, medic reumatolog, înaintea alegerii și achiziționării unui lombostat, dar este sugerat să vă căutați un kinetoterapeut pentru că vă este recomandată gimnastica medicală pe lângă purtarea lombostatului pentru o îmbunătățire mai eficientă.

Un lombostat conține atele metalice semi-rigide, ori confecționate din plastic. Aceste atele se vor așeza pe de-o parte și alta a coloanei vertebrale, asigurându-vă o susținere impecabilă. Un lombostat este dotat cu compresia care ameliorează tensiunea musculară și durerea, stimulând metabolismul local. Materialul din care este confecționat un lombostat este ușor respirabil, fiind un material elastic. Acest material asigură o compresie uniformă pe zona acoperită.

Lombostatul trebuie purtat doar în momentul în care coloana este solicitată, în momentul în care va urma un efort fizic, sau ridicarea greutăților medii și mari. Dacă vă aflați în repaos, coloana vertebrală nu este solicitată, în timpul nopții nu vă este recomandat să purtați acest lombostat.
Nu uitați, sănătatea trebuie așezată pe primul loc. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și nu ezitați în cazul durerilor de spate. Primul pas este să găsiți un medic de specialitate bun care vă va îndruma în alegerea unui lombostat corespunzător.

Un comentariu la „Cum ne poate fi de folos un lombostat?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *