stetoscop-electronicstetoscop-electronic

Stetoscopul este un instrument din domeniul medical, fiind folosit in ascultarea batailor inimii, a sunetelor emise de intestine sau plamani, permitand prin aceasta actiune detectarea diverselor probleme de sanatate.

Este format dintr-o capsula si doua casti , unite printr-un tub si brate metalice. Bratele sunt din metal, avand fixat pe ele tubul stetoscopului. In capete sunt prevazute cu olive pentru urechi. In capsula se gaseste o diafragma care intensifica sunetele emise de organe, permitand cadrului medical sa identifice sau sa elimine suspiciunile legate de problemele de sanatate. Capatul care se pune pe pielea pacientului are doua parti cu functii diferite : o diafragma, care preia sunetele de frecventa inalta si clopotul care preia sunetele joase.

Stetoscopul poate fi biauricular sau monoauricular, acustic sau electronic. Cel biauricular are extremitatile plasate in ambele urechi ale examinatorului, iar cel monoauricular are o singura extremitate, plasata intr-o ureche a examinatorului. Stetoscopul obstretical este monoauricular si se foloseste pentru auscultatia cordului fetal.

Un stetoscop electronic, sau altfel zis un stetoscop digital contine tehnologie cu afisaj, calculand automat frecventa batailor inimii.

Stetoscopul electronic poate avea sisteme care amplifica frecventele si elimina zogomotul de fundal si functie wireless care transmite datele intr-un computer. Datele obtinute pot fi stocate si comparate, printr-un soft special.

Folosirea unui stetoscop electronic permite intensificarea volumului, pana la 7 trepte, asadar se pot auzi si cele mai slabe sunete cardiace. Iti ofera si permisiunea de a elimina zgomotele ambientale, astfel incat sa auzi doar bataile inimii.

Imbunatatirea stetoscopului electronic va conduce in timp la inlocuirea stetoscopului acustic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *