Ce produse include categoria de orteză corectoare de statică a piciorului?

orteză corectoare de statică a piciorului

O orteză corectoare de statică a piciorului poate fi suport ortopedic, susținători plantari, talonete și toate sunt dispozitive medicale confecționate cu scop de corectoare de statică a piciorului. Orteza corectoare de statică a piciorului are rolul de a amortiza șocul în timpul mersului, de a oferi un confort sporit, iar utilizarea lor este recomandată în patologii, ca: pinten calcanean, fasciită plantară, metatarsalgii. De regulă sunt confecționate din silicon.
Când vorbim de o diformitate mai complexă a piciorului, și tratamentul diformității trebuie să fie complex. În acest caz, orteza corectoare de statică a piciorului individualizată se confecționează după forma și nevoia pacientului după un mulaj prealabil. Aceasta este realizată de către un specialist ortezist-protezist. Orteza corectoare de statică a piciorului indiviualizată are funcția de a redistribui uniform presiunea pe suprafața plantară, de a corecta diformitățiile piciorului și de a asigura un confort sporit.

Toate talonetele care nu sunt confecționate după un mulaj prealabil intră tot în categoria de orteză corectoare de statică a piciorului. Aceste talonete sunt standardizate și confecționate după mărimea încălțămintelor din plută sintetică. Talonetele asigură în mod optim susţinerea şi corecţia modificărilor statice, precum: picior plat, prăbuşirea bolţii plantare longitudinale sau transversale.
Pentru mai multe informații, vizitați site-ul nostru www.atomedicalvest.ro sau întrebați specialiștii noștri din magazine. Contactați-ne cu încredere, avem relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate!