Când am coborât din avion și am respirat aerul cald mediteranean, am știut că începuse călătoria mea mult așteptată în Malta. Culorile vibrante ale insulei m-au întâmpinat, de la marea albastră azurie până la clădirile de calcar în nuanțe de miere care mărgineau străzile.
Explorând aleile înguste din Valletta, cu o asigurare de călătorie la purtător, capitala, am fost captivat de istoria sa bogată. Fiecare colț a dezvăluit o nouă minune arhitecturală, de la catedrale mărețe până la fortificații antice care au rezistat timpului.
Aventurandu-mă dincolo de oraș, dar având o asigurare de călătorie, am descoperit nestematele ascunse ale coastei Maltei. Plajele cu nisip auriu încadrate de stânci accidentate mi-au făcut semn să mă relaxez și să mă iau la soare. Nu m-am putut abține să fac o baie în apele cristaline ale Lagunei Albastre, o adevărată felie de paradis.

Deliciile culinare ale insulei au fost o sărbătoare pentru simțurile mele. Am savurat gustul pastizzi, un produs de patiserie tradițional sărat și m-am răsfățat cu fructe de mare proaspăt prinse la un restaurant ciudat de pe litoral. Fiecare masă a fost o sărbătoare încântătoare a aromelor și tradițiilor malteze.


Istoria Maltei a luat viață în timp ce am explorat templele antice din Ħaġar Qim și Mnajdra, minunându-mă de isprăvile inginerești ale vechilor ei locuitori. Frumusețea bântuitoare a Ipogeului m-a lăsat cu uimire, camerele sale subterane o mărturie a unui trecut misterios.
În timp ce barca aluneca peste apele turcoaz, m-am minunat de stâncile uimitoare de coastă și golfurile ascunse. Fiind liniștit la gândul că am o asigurare de călătorie m-am cufundat în ritmul liniștit al vieții, savurând peisajele pitorești și satele fermecătoare.
Căldura oamenilor de aici, bogăția culturii acestei insule și alura istoriei sale marcat pe viață. Am plecat totuși liniștit, la gândul că mă aflu la adăpostul acestui act, o asigurare de călătorie.

Articol similar